local bitcoins

LocalBitcoins: Omfattande Recension 2023

LocalBitcoins.com är en av de äldsta reglerade peer-to-peer-marknadsplatserna (P2P) för köp och försäljning av Bitcoins (BTC). Den fungerar som Blocket eller Tradera – du öppnar ett konto, blir verifierad och letar efter BTC-handlare i ditt område. Alternativt kan du skapa en annons själv – det kostar ingenting om du inte hittar en köpare. I det här blogginlägget kommer vi att recensera marknadsplatsen samt visa dig hur du köper och säljer Bitcoins hos dem!

Vad Är LocalBitcoins?

LocalBitcoins är en Bitcoin P2P-marknadsplats där användare kan köpa och sälja bitcoins med hjälp av olika betalningsmetoder, inklusive banköverföring, kontantinsättning, Paypal, Western Union etc. Tjänsten är tillgänglig i nästan alla länder i världen. LocalBitcoins har funnits sedan 2012 och har byggt upp ett gott rykte som ett pålitligt och säkert sätt att köpa och sälja bitcoins.

Det första du behöver göra är att skapa ett konto på LocalBitcoins.com. När du har skapat ett konto måste du verifiera din identitet genom att lämna vissa personuppgifter och ladda upp ett foto-ID. När din identitet har verifierats kan du börja leta efter Bitcoinhandlare i ditt område.

Hur Man Handlar På LocalBitcoins

Du kan antingen bläddra bland de tillgängliga annonserna eller skapa en egen annons om du vill sälja Bitcoins. När du hittar en annons som du är intresserad av klickar du på knappen “KÖPA” för att påbörja handeln. Observera att alla byten är förvarade, vilket innebär att Bitcoins inte släpps ut till säljaren förrän köparen har tagit emot dem och bekräftat att han/hon är nöjd med bytet.


LocalBitcoins har ett inbyggt meddelandesystem som gör det möjligt för köpare och säljare att kommunicera med varandra under ett byte. Vi rekommenderar starkt att du använder detta meddelandesystem för att undvika missförstånd under en handel 
När handeln är avslutad, kom ihåg att lämna feedback till säljaren! Detta hjälper andra användare att veta om de kan lita på handlaren eller inte.

Fördelar- och Nackdelar Med LocalBitcoins

Det finns positiva och negativa delar med att använda denna tjänst. Här nedan listar vi både dem bra och dåliga:

Fördelar
 • En av de äldsta kryptobörserna
 • Hög likviditet
 • Bra betygssystem
 • Fungerar i över 248 länder
 • Många olika betalmöjligheter
Nackdelar
 • Dåligt med kontant-alternativ
 • Det är inte anonymt (KYC krävs)
 • Mycket bedrägerier vid vissa betalsätt (t.ex Revolut)
 • Många som fått sina konton frysta

Viktiga egenskaper hos LocalBitcoins

Det finns många anledningar till att välja en marknadsplats som LocalBitcoins före en kryptbörs. Marknadsplatsen har dessutom länge varit den mest populära P2P-handelsplatsen. Tack vare följande anledningar är de än idag populära:

 • Det är ett säkert ställe: Trots att det försigår en del bedrägerier och har funnits vissa läckor så anses det vara en säker handelsplats. 
 • En av de äldsta kryptobörserna: Deras tjänst har funnits aktiv sedan 2012  och används idag av miljontals användare världen över. Trots ett flertal försök att göra en kopia av tjänsten så är de än idag det ledande alternativet.
 • Reglerad tjänst: LocalBitcoins får erbjuda den tjänst som de gör, tack vare att de följer AML (Anti-Money Laundering) och KYC (Know Your Customer).
 • Ett stort urval av alternativ för betalning: Det finns allt ifrån kortbetalningar till banköverföringar. Man kan använda svenska banker  så väl som utländska banker.
 • Escrow-tjänst: För att försäkra sig om att de avtalade affärerna går igenom så erbjuder de en egen tjänst för Escrow. Det betyder att pengarna först ligger hos LocalBitcoins själva, och överföring behöver godkännas av mottagaren innan pengarna släpps till säljaren. På så sätt minimerar man risken för bedrägerier.

Slutsats

LocalBitcoins är ett säkert och enkelt sätt att köpa och sälja Bitcoins. Den finns tillgänglig i nästan alla länder i världen och har byggt upp ett gott rykte som en pålitlig plattform. Vi hoppas att det här blogginlägget har hjälpt dig att förstå hur LocalBitcoins fungerar och hur du kan använda den för att köpa och sälja Bitcoins.