Metamask Wallet: un portafoglio Ethereum per il browser

Metamask Wallet är till för båda nybörjare och professionella handlare av kryptovalutor. Dem flesta har enbart handlat Bitcoin och doppat sina tår på ytan av kryptomarknaden. När du väl är lite mer insatt och vill åt den riktigt fina avkastningen i kryptobranschen kan det vara värt att ladda ner en digital plånbok.

  • Har du ett intresse för att handla med kryptovalutor?
  • Behöver du ett tryggt alternativ att lagra dina digitala investeringar?

Då har du kommit till rätt inlägg! Metamask är nämligen exakt vad du behöver.

Men hur fungerar Metamask wallet och vad är egentligen en plånboksadress?

Det är en digital portafoglio för kryptovalutor. En plånbok behöver du exempelvis om du vill flytta dina coins mellan Binance och Pancakeswap eller Uniswap. När du skickar dina tokens till en decentraliserad plånbok är det viktigt att du håller koll på sin seed phrase och ser till att aldrig ge ut din secret key. Mer om detta senare i posten.

Hur gör jag för att skicka kapital till min digitala plånbok från Binance?

Exempel: När du köper exempelvis BNB kommer du behöva konvertera denna på Binance till Binanace Smart Chain du får nu en ny token som du kan skicka till Metamask som har stöd för just BSC. Nu är du inte längre användare av Mainnet BEP2 utan av Binance Smart chain BEP20 och kan investera i exempelvis CAKE hos Pancakeswap som stödjer Binance smart chain och är byggt på denna.

Hur laddar jag ner Metamask wallet

Genom att surfa in på www.metamask.io i mobilen har du möjlighet att ladda ner deras applikation, du hittar den även i appstore eller playstore som androidanvändare och den är mycket stilren och användbar. Till en början kan det anses att den inte har så mycket funktionalitet men gräver man på djupet hittar man en mycket tekniskt lagd applikation.

Om du har problem med Metamask kan du simpelt söka på Engelskans ”how to open metamask in chrome” för att hitta guider om hur du öppnar Metamask i Chrome och hur det fungerar. Det finns en myriad av guider på engelska och videoklipp på Youtube.

Hur laddar jag ner Metamask på Chrome

Om du istället är en person som gillar att använda datorn för att hantera dina tokens och coins är google chromes metamask extension lösningen. Det finns även extensions till andra webläsare som Brave. Du kan simpelt använda den som en plånbok när du surfar runt på nätet utan att oroa dig. Du skapar snabbt en wallet genom att öppna ett konto och skriva ner din seed phrase. På engelska om du surfar från utlandet heter det metamask download.

Manuellt tillägg av anpassade tokens i Metamask

När du för över kapital från Binance eller en annan exchange är det viktigt att du vet vilket blockkedja som din token arbetar på, om du skickar en BNB token till ethereums blockkedja kan den försvinna för att du skickar ut din token i cyberrymden. Du behöver Binance smart chain metamask nätverk för att ta emot en BSC när du konverterat den på Binance.

Se till att du vet vilken blockkedja som din token är byggd på för att skicka den till rätt blockkedja i digitala plånbok.

Automatisk tokendetektering på en Metamask wallet

Genom att du skickar dina BSC till plånboksadress får du direkt tillgång till en ny blockkedjeadress i din digitala plånbok. Skapandet av denna adress sker per automatik. Du loggar därför in på din digitala plånbok och ser att dina BSC Binance Smart chain coins har anlänt För att komma åt din Metamask wallet finns det två alternativ du kan välja att använda den i mobilen och att använda den i datorn via webläsaren Chrome. Metamask Chrome har ett såkallat plugin du kan installera för att automatiskt hitta dina tokens i din webläsare.

Anpassad token i Metamask på Chrome

För att anpassa din digitala plånbok på ett simpelt sätt och lägga till en ny token finns det flera sätt att göra detta på.

Lägg till token

Genom att lägga till en token en såkallad anpassad token till din befintliga plånbok i mjukvaran skriver du simpelt in den tokens kontraktdress för att införa din nya token i digitala plånboks tilläggslista.

Borttagning av anpassade token på en Metamask wallet gör du enklast genom att välja först o främst din blockkedja i appen och genom att välja din token och sedan klicka på papperskorgen.

För att se det genom en videoguide kan du se hur du gör detta på Youtube (Videon Är På Engelska).

Lägg till NFT och samlarföremål

Du har möjligheten att lägga till så kallade samlarföremål eller NFT i din metamask token som är byggda på ERC-721 protokollet. Med metamask wallet kan du alltså agera köpman och trada NFTs på ett enkelt sätt.

Metamask är bra för nybörjare

Genom att skaffa dig en digital plånbok för du dig själv en stor tjänst när det kommer till ethereum och investeringar inom kryptovaluta. Den är simpel att använda och även tekniskt lagd om du har intresset för det. Har du inte intresset för tekniken utan enbart vill investera går det lika bra och du behöver inte oroa dig för att dina tokens försvinner. Tänk på att hålla datorn virusfri, även om du har en bra wallet kan dina coins fortfarande försvinna om du har trojaner eller virus på datorn.

För att sälja ethereum metamask skickar du smidigt dina Ethereum till valfri exchange där du har en ethereumadress, därifrån kan du simpelt sälja den genom växlaren.

Bör jag investera genom Metamask

Investeringar genom Metamask sker smärtfritt, du kan investera i robothandel och använda din metamask som din privata bank. Genom Metamask skickar du transaktioner till dina investeringar på ett tryggt och snabbt sätt vilket gör att ditt kapital når sin destination på ett snabbare sätt än om du gjorde en överföring via banken.

Vad har Metamask för avgifter?

Denna digitala plånbok har inga månatliga avgifter och det kostar heller ingenting att köpa programvaran. Du betalar enbart när du skickar tokens från din plånbok till andra adresser exempelvis en plånboksadress. Tänk på att det kan tillkomma en kostnad från den tjänst inom DEFI som du skickar ifrån exempelvis att pancakeswap tvingar dig att växla från Cake till BSC. En växlingsavgift uppstår när du växlar, när detta sker tar även din metamask en avgift även om dem senare även tar en avgift för att skicka ifrån din digitala plånbok till binance.

Sintesi

Sammanfattningsvis är denna digitala plånbok det enda du behöver för att investera i robothandel och andra former av investeringar där du vill ha en stor avkastning på ditt kapital. Det viktigaste när du investerar genom din digitala plånbok är att du får tillbaka mer än vad du betalar som vid alla andra investeringar.

Cryptosoft är antagligen en av dem bästa investeringarna du kan göra genom Metamask av anledningen till den låga risken och höga avkastningen som mjukvaran kan leda till. Alla Svenskar borde ha en del av sitt sparkapital i Cryptosoft som får dina tokens från din digitala plånbok att växa automatiskt.

Gör som dem flesta andra svenskar Investera i Cryptosoft 4800 Svenskar kan inte ha fel säger Jonas som investerat strax över 270 000kr och investerat avkastningen från detta i en villa i Marbella, Spanien.

Circa man ser på deras hemsida ser man många svenskar även i lokalområdet som just nu blivit förmögna både i tid och pengar och man ser även dem som håller hårt i sitt kapital som dem satt in på Metamask och ånjuter avkastning 24/7.

Vem vill inte ha en pengamaskin som arbetar hundra procent dag och natt på autopilot?