Så här kan man tjäna pengar på Bitcoin!

Det finns många olika sätt att tjäna pengar på Bitcoin men vad som är det bästa sättet är inte alltid solklart. Om man inte är ute efter att bli rik på Bitcoin men ändå vill tjäna pengar på det, så är det här inlägget bra att läsa.

Som vi tidigare har tagit upp så kan Bitcoin-grävare bli belönade, handlare av kryptovalutor tjänar pengar på trender medan affiliates gör tusenlappar på Bitcoin-reklam.

Vi listar de mest populära metoderna folk använder för att tjäna pengar på Bitcoin!

Bitcoin Mining

För att du ska komma igång med mining och potentiellt tjäna pengar så behöver du först investera din nuvarande valuta i aggregat, grafikkort och en buffert för dyra elräkningar. Denna teknik är nämligen långt ifrån billig och tyvärr så är det inte möjligt för alla personer utan enbart vissa användare att börja tjäna pengar med bitcoin mining.

Om man ändå känner sig manad att testa på så behöver du börja med att köpa ett grafikkort. Ett modern grafikkort för bitcoin mining går i dagsläget på över 15.000 kr och för att du ska ha en chans att tjäna något så behöver du åtminstone tio stycken av dessa. Eftersom att de flesta enskilda individer inte har råd att köpa utrustningen så är det mest företag som utför mining idag.

Förr i tiden så kunde nästan alla med ett hyfsat grafikkort gräva bitcoin men på den tiden var inte kryptovalutan lika mycket värd som den är idag.

För att summera så är bitcoin mining ett bra sätt att tjäna pengar på men dyrt att komma igång.

Investering i digital valuta

Om man investerade i bitcoin eller någon annan kryptovaluta för flera år sedan så hade man varit miljonär i dagsläget. Frågan huruvida det fortfarande är lönsamt eller inte att investera i bitcoin har nu varit hett på tapeten under en längre tid. För att vidga sina vyer kring detta ämne så behöver man dela upp anledningarna som är för att investera i flera delar:

  1. Bitcoin är fortfarande bara barnet (lanserades 2008) till skillnad från FIAT-valuta som är jättegammalt.
  2. Företag har precis fått upp ögonen för Bitcoin samt börjat investera i kryptovalutan.
  3. Över 4000 kryptovalutor och Bitcoin går fortfarande bäst.
  4. Marknaden för en digital valuta är enorm där vi har sett uppgångar på över 300%.

Bitcoin handel

Ett annat sätt att tjäna pengar på är att handla med Bitcoin och andra kryptovalutor på den finansiella marknaden. Detta kallas även för Bitcoin trading och det finns ett par olika sätt man kan utföra detta på.

Ett av de mer vanliga alternativen är att köpa Bitcoin till ett lågt pris och sälja det till en högre kurs på en exchange. När man säljer det till en högre kurs så växlar man sina Bitcoins genom antingen en annan kryptovaluta som t.ex Etherum eller en fiat-valuta som t.ex USD. Detta kan man enkelt göra på en handelsplattform som Binance.

Om man vill tjäna större pengar genom handel på marknaden så behöver man inte alltid handla säkert. Man kan ta större risker genom att handla med en hävstång. Detta kallas för CFD-handel och innebär kort och gott att du inte äger det du handlar med utan enbart kontrakt på kursen. Du kan därför skruva upp köpkraften över hundra gånger.

Andra sätt att tjäna pengar på

Automatisk handel med Bitcoin-robot

Om du inte har tid att skapa dig en inkomst genom att lära dig bitcoin mining, bitcoin handel eller övrig investering av kryptovaluta så kan du prova på algoritm handel. Det betyder att du kan tjäna bitcoin passivt genom ett automatiskt system som aktivt läser av marknadsförhållanden och placerar positioner efter din anpassade risknivå.

Algoritmisk handel används flitigt på senare år och har blivit populärt bland finansiella tjänster eftersom man på så sätt kan se till så att hårt förvärvade pengar arbetar för en och inte tvärtom.

Köp-och-håll strategi med Bitcoin

De flesta personer som tidigare aktivt gjort köp av Bitcoin spenderar eller handlar inte med den utan förvarar sina pengar genom en Bitcoin-plånbok. Till skillnad från klassisk Bitcoin-handel där man vill köpa lågt och sälja dyrt så vill man här hålla i så mycket Bitcoins som möjligt eftersom att man är medveten om max gränsen på 21 miljoner Bitcoins. 

?Teorin bakom köp-och-håll är att Bitcoin en dag ska ligga på kurser från allt mellan 100.000 USD till 1.000.000 USD per BTC och därför vill man inte slösa en enda Satoshi. Man tar heller inte några risker genom onödiga transaktioner eller nya köp.

Bli en affiliate

Du kan marknadsföra Bitcoin-reklam genom att bli en affiliate. De flesta nätverken som pysslar med annonsering av denna typ av reklam betalar ut i Bitcoin. Man tjänar då genom att marknadsföra reklam som t.ex är relaterat med trading eller olika typer av kryptobörser.

Som affiliate kan man marknadsföra via följande kanaler:

  • Banners på sin hemsida
  • Via sökmotorer som Google och Bing?
  • Direktmarknadsföring via email / SMS

Lyckas man få många besökare till sina länkar så kan det generera en hel del pengar. Det får man oftast utbetalt månatligt men ibland även veckovis.