OneCoin-Bedrägeriet: Vad Offer Bör Göra 2024

När det gäller investeringar finns det många bedrägerier där ute. Det är viktigt att göra din forskning innan du investerar dina surt förvärvade pengar i något som kanske inte är värt någonting. I det här blogginlägget gör vi en djupdykning i OneCoin, ett företag som påstod sig vara en kryptovaluta men som visade sig vara inget annat än ett pyramidspel. Fortsätt läsa för att lära dig mer om vad OneCoin är, hur det fungerade och vad du som offer kan göra åt detta idag!

Vad är OneCoin?

OneCoin grundades 2014 av Ruja Ignatova. Det presenterades som en kryptovaluta som så småningom skulle överträffa Bitcoin i värde. OneCoin lovade enorma avkastningar för tidiga investerare och använde MLM-taktik (multi-level marketing) för att uppmuntra människor att sälja medlemskap till sina vänner och familjemedlemmar.

I verkligheten var OneCoin dock aldrig värt någonting. Den backades inte upp av blockkedjeteknik och var inte noterad på några börser. Det enda sättet att ta ut pengar var genom företaget självt, vilket gjorde det nästan omöjligt att ta ut pengar när man väl investerat.

Hur fungerade OneCoin-bedrägeriet?

OneCoin fungerade genom ett nätverk av så kallade ?affiliates?. Dessa var personer som hade anmält sig för att sälja medlemskap i utbyte mot provisioner. Provisioner betalades ut när någon köpte ett medlemskap från en affiliate, och dessa provisioner ökade när affiliates rekryterade fler personer till systemet.

Tyvärr förlorade många människor mycket pengar när de investerade i OneCoin. De kunde inte bara inte ta ut sina vinster, utan värdet på den ?valuta? de hade förvärvat sjönk kraftigt när systemet började avslöjas.

En video som förklarar hur ägaren lurade världen med en ?fake bitcoin? vid namn OneCoin.

Jämförelse mellan MLM-bedrägerier och OneCoin-bedrägeriet

MLM-bedrägerier och OneCoin-bedrägeriet har många likheter, men det finns också viktiga skillnader. Följande tabell jämför de olika bedrägerierna och visar vilka metoder som används och vilka typer av produkter som säljs.

MLMOneCoin-bedrägeriet
Uppmaningar att säljaKyllä
Tjäna pengar genom att rekrytera andraKyllä
Fokus på att sälja produkter och tjänsterEi
Löften om stora vinsterKyllä
Bedrägliga metoder för att locka till sig investerareKyllä
Krav på investeringar för att nå nästa nivåKyllä
Falska uttalanden om återbetalningarKyllä
Uppmuntras att låna pengar för att investeraKyllä
Produkter som är konkurrenskraftiga på marknadenEi
En tabell som visar varför OneCoin var ett bedrägeri.

Varför du bör undvika företag som OneCoin

Företag som OneCoin kallas ofta för Ponzi- eller pyramidspel. De lovar enorma avkastningar och använder aggressiva marknadsföringstaktiker för att locka in folk. När man väl har investerat kan det vara mycket svårt ? om inte omöjligt ? att få ut sina pengar igen.

Om du funderar på att investera i något ska du se till att göra din research först. Läs recensioner och artiklar från flera källor innan du fattar några beslut. Och om något låter för bra för att vara sant? Det är det förmodligen också. Låt dig inte bli lurad ? håll dig helt borta från företag som OneCoin.

OneCoin OneLife samlade in 4 miljarder dollar

Företagen bakom detta system var OneCoin Ltd. och OneLife Network Ltd., grundat av den bulgariska medborgaren Ruja Ignatova som försvann 201, men inte innan de samlade in 4 miljarder dollar. Onecoin kunde samla in miljarder dollar från intet ont anande offer genom att använda en MLM-struktur (multi-level marketing). Detta gjorde det möjligt för dem att sprida sitt budskap långt och brett, samt att hålla en stadig ström av nya investeringar som kom in.

I en MLM-struktur rekryteras dotterbolag för att sälja produkter eller tjänster för företagets räkning. I gengäld för sina ansträngningar får de provisioner och bonusar. I de flesta fall är MLM-system helt lagliga. Men när produkten som säljs är värdelös, som i fallet med Onecoin, blir det ett olagligt pyramidspel.

Vad kan offren göra?

Om du blev offer för Onecoin-bedrägeriet kan du kanske få tillbaka dina pengar genom att lämna in en stämningsansökan till domstolarna. Denna process kan dock vara komplicerad och tidskrävande. Om du behöver hjälp med att få tillbaka dina pengar kan du överväga att kontakta en erfaren advokat som kan hjälpa dig att navigera i rättssystemet och få den kompensation du förtjänar. Se on dock lättare sagt än gjort.

?Många tidigare OneCoin-användare har istället gått över till att använda TA Algo. Det är en fantastisk svenskskapad trading robot som sköter placering och riskhantering åt dig, genom att minimera förluster och maximerar vinster, så att du på ett säkert sätt kan arbeta för att tjäna pengar istället.

Vanliga Frågor & Svar – FAQ – OneCoin 2024

Vad är OneCoin?

OneCoin är en kryptovaluta som grundades 2014 av Ruja Ignatova. Det har presenterats som en valuta som ska överträffa Bitcoin i värde, men i verkligheten har det aldrig varit värt någonting. Det finns ingen blockkedjeteknik som stöder OneCoin och den är inte noterad på några börser. Det enda sättet att ta ut pengar från OneCoin är genom företaget självt, vilket gör det svårt att få ut sina pengar när man väl investerat.

Hur fungerade OneCoin-bedrägeriet?

OneCoin fungerade genom ett nätverk av ”affiliates” som sålde medlemskap till systemet i utbyte mot provisioner. Provisionerna ökade när affiliates rekryterade fler personer. Många människor förlorade mycket pengar genom att investera i OneCoin, eftersom de inte kunde ta ut sina vinster och värdet på ”valutan” sjönk kraftigt när systemet avslöjades.

Varför bör man undvika företag som OneCoin?

Företag som OneCoin kallas ofta för Ponzi- eller pyramidspel. De lovar enorma avkastningar och använder aggressiva marknadsföringstaktiker för att locka in folk. När man väl har investerat kan det vara mycket svårt ? om inte omöjligt ? att få ut sina pengar igen. Det är viktigt att göra research innan man investerar i något, och att vara försiktig med företag som verkar för bra för att vara sant.

OneCoin OneLife samlade in 4 miljarder dollar

Företagen bakom OneCoin, OneCoin Ltd. och OneLife Network Ltd., grundade av Ruja Ignatova, samlade in 4 miljarder dollar genom att använda en MLM-struktur (multi-level marketing). I en MLM-struktur rekryteras dotterbolag för att sälja produkter eller tjänster och få provisioner, vilket gör det möjligt för företaget att sprida sitt budskap långt och brett och att få en stadig ström av nya investeringar. OneCoin kunde dra in miljarder dollar från intet ont anande offer genom att använda denna struktur.