Tjäna Pengar På Bitcoin

Så här kan man tjäna pengar på Bitcoin!

Det finns många olika sätt att tjäna pengar på Bitcoin men vad som är det bästa sättet är inte alltid solklart. Om man inte är ute efter att bli rik på Bitcoin men ändå vill tjäna pengar på det, så är det här inlägget bra att läsa.

Som vi tidigare har tagit upp så kan Bitcoin-grävare bli belönade, handlare av kryptovalutor tjänar pengar på trender medan affiliates gör tusenlappar på Bitcoin-reklam.

Vi listar de mest populära metoderna folk använder för att tjäna pengar på Bitcoin!

Börja tjäna pengar med Bitcoin July 2024

Bitcoin är en global virtuell valuta som används för att skicka och ta emot betalningar för köp av varor och tjänster. Det finns många olika sätt att tjäna pengar med Bitcoin. Nedan är ett antal olika metoder som även i nutid kan användas:

 • Handel med Bitcoin: Det är ett populärt sätt att tjäna pengar med Bitcoin. Det går att handla med en transaktionerstjänst som till exempel Coinbase. Här kan du köpa och sälja de olika kryptovalutorna till marknadspris.
 • Arbitrage: Det går att tjäna extra pengar genom att praktisera Affärstransaktioner som innebär att man köper en kryptovaluta från en växel och säljer samma kryptovaluta på en annan växel till ett högre pris, för att generera vinst.
 • Tjänster och försäljning: Kryptovalutorna är populära för att göra oöverträffade affärer mellan parter. Företag och entreprenörer som säljer tjänster och varor mot Bitcoin får ofta foton att innan med lägre avgifter och ökad likviditet.
 • Grävning av Bitcoin: Det går att tjäna Bitcoin genom att gräva Kryptovalutor med hjälp av specialutformade datorer som är optimerade för detta ändamål. Installationen och konfigurationen är komplicerad, men till slut kan det gå att tjäna extra inkomster.
 • Mäklarföretag: Om du är bekant med Bitcoin-marknaden och har investerat i kryptovalutor, kan du använda ditt kunskap för att undersöka marknaden och förutsäga priser för att ha chans att tjäna pengar.

Med hjälp av alla dessa metoder kan man tjäna en extra inkomst genom att arbeta med Bitcoin. Med rätt investeringar och kunskap finns det potential att tjäna en bra summa av pengar.

Olika sätt att tjäna pengar på Bitcoin

En video som hjälper dig att förstå vad pengar är i kryptovalutor som Bitcoin.


Kryptovalutamarknaden har öppnat upp för möjligheter som aldrig tidigare fanns. För att dra nytta av tillgängliga möjligheter, måste du veta hur du kan tjäna pengar på Bitcoins. Det här är vad tabellen nedan kommer att ta upp – olika sätt att tjäna pengar på Bitcoin, ett verktyg som behövs för att handla med Bitcoin och andra valutor och metoder som kan användas för att tjäna pengar med dem. Vi hoppas att detta kommer att hjälpa dig att utnyttja den fantastiska möjligheten att tjäna pengar med Bitcoin.

Sätt att tjänaMetoderNödvändiga verktyg
TradingCFDs, Spot Trading, Terminer, OptionerHandelsplattform, Research, Riskhantering
MiningEgen gruvdrift, Cloud MiningGruvarbetare, Pools
StakingPOS StakingPlånbok, Detaljerad kunskap
LendingP2P Lån, ETFsPlånbok, Investeringsplattform
FörsäljningAndrahandshandel, Försäljning av gåvorPlånbok, Utbyte, lagring
En tabell som går igenom olika sätt att tjäna pengar på Bitcoin.

Fördelar- och Nackdelar med att tjäna pengar på Bitcoin

Många är intresserade av att investera i Bitcoin, eftersom kryptovalutor har vuxit snabbt de senaste åren. Medan Bitcoin har utmärkta investeringsmöjligheter, bör potentiella investerare vara försiktiga när de investerar i det. Denna lista kommer att titta på de fördelar och nackdelar med att tjäna pengar på Bitcoin, så att du kan fatta ett informerat beslut om du ska investera eller inte.

Fördelar:

 1. Globalt accepterat: Bitcoin är ett världsomfattande fenomen och accepteres över hela världen, vilket gör det till ett bättre val än lokala valutor och kontantsystem. Man behöver inte se till landets lagar och valutasvängningar för att driva affärer i olika delar av världen.
 2. Varierade investeringsmöjligheter: Bitcoin erbjuder ett brett utbud av investeringsmöjligheter som aktiehandel, start-ups, kryptovalutahandel, binära alternativ och Forex trading. Bitcoin har även många handelsplattformar som majoriteten av investerarna kan dra nytta av, även om de inte har mycket erfarenhet.
 3. Minimala avgifter: Bitcoin-transaktioner har minimala kostnader eftersom det inte är förknippat med avgifter från finansinstitut och banker.
 4. Anonymitet: Många investerare föredrar anonymitet när det gäller att tjäna pengar med Bitcoin. Använda en tredje part för att verifiera transaktioner krävs inte som gör att dina pengar kan vara säkra och anonyma.

Nackdelar:

 1. Osäkert: Bitcoin är ett utsatt system, vilket innebär att det är riskabelt att investera i det så intäkterna är osäkra. Det finns alltid en risk att man kan förlora en stor del eller hela sin investering då priserna kan variera drastisk.
 2. Möjlig ordningsstöld: Eftersom Bitcoin är ett digitalt valuta, är det väldigt lätt att missbruka och stjäla. En person kan lätt stjäla från din plånbok om den inte skyddas ordentligt och det är nästan omöjligt att få tillbaka pengarna om plånboken är hackad. Det är därför viktigt att alltid skydda din plånbok genom att använda säkert lösenord och använda en sekundär identitetskontroll.
 3. Prissvängningar: Bitcoin-priser fluktuerar ofta, som kan göra det svårt för investerare att förutse den framtida prisutvecklingen.
 4. Teknisk komplexitet: För att förstå Bitcoin och få ut mesta möjliga av investeringen, krävs teknisk kunskap. Investerare måste investera tid och möda att förstå tekniken bakom Bitcoin innan de kan få användning av det.

Bitcoin Mining

För att du ska komma igång med mining och potentiellt tjäna pengar så behöver du först investera din nuvarande valuta i aggregat, grafikkort och en buffert för dyra elräkningar. Denna teknik är nämligen långt ifrån billig och tyvärr så är det inte möjligt för alla personer utan enbart vissa användare att börja tjäna pengar med bitcoin mining.

Om man ändå känner sig manad att testa på så behöver du börja med att köpa ett grafikkort. Ett modern grafikkort för bitcoin mining går i dagsläget på över 15.000 kr och för att du ska ha en chans att tjäna något så behöver du åtminstone tio stycken av dessa. Eftersom att de flesta enskilda individer inte har råd att köpa utrustningen så är det mest företag som utför mining idag.

Förr i tiden så kunde nästan alla med ett hyfsat grafikkort gräva bitcoin men på den tiden var inte kryptovalutan lika mycket värd som den är idag.

För att summera så är bitcoin mining ett bra sätt att tjäna pengar på men dyrt att komma igång.

Investering i digital valuta

Om man investerade i bitcoin eller någon annan kryptovaluta för flera år sedan så hade man varit miljonär i dagsläget. Frågan huruvida det fortfarande är lönsamt eller inte att investera i bitcoin har nu varit hett på tapeten under en längre tid. För att vidga sina vyer kring detta ämne så behöver man dela upp anledningarna som är för att investera i flera delar:

 1. Bitcoin är fortfarande bara barnet (lanserades 2008) till skillnad från FIAT-valuta som är jättegammalt.
 2. Företag har precis fått upp ögonen för Bitcoin samt börjat investera i kryptovalutan.
 3. Över 4000 kryptovalutor och Bitcoin går fortfarande bäst.
 4. Marknaden för en digital valuta är enorm där vi har sett uppgångar på över 300%.

Bitcoin handel

Ett annat sätt att tjäna pengar på är att handla med Bitcoin och andra kryptovalutor på den finansiella marknaden. Detta kallas även för Bitcoin trading och det finns ett par olika sätt man kan utföra detta på.

Ett av de mer vanliga alternativen är att köpa Bitcoin till ett lågt pris och sälja det till en högre kurs på en exchange. När man säljer det till en högre kurs så växlar man sina Bitcoins genom antingen en annan kryptovaluta som t.ex Etherum eller en fiat-valuta som t.ex USD. Detta kan man enkelt göra på en handelsplattform som Binance.

Om man vill tjäna större pengar genom handel på marknaden så behöver man inte alltid handla säkert. Man kan ta större risker genom att handla med en hävstång. Detta kallas för CFD-handel och innebär kort och gott att du inte äger det du handlar med utan enbart kontrakt på kursen. Du kan därför skruva upp köpkraften över hundra gånger.

Andra sätt att tjäna pengar på

Automatisk handel med Bitcoin-robot

Om du inte har tid att skapa dig en inkomst genom att lära dig bitcoin mining, bitcoin handel eller övrig investering av kryptovaluta så kan du prova på algoritm handel. Det betyder att du kan tjäna bitcoin passivt genom ett automatiskt system som aktivt läser av marknadsförhållanden och placerar positioner efter din anpassade risknivå.

Algoritmisk handel används flitigt på senare år och har blivit populärt bland finansiella tjänster eftersom man på så sätt kan se till så att hårt förvärvade pengar arbetar för en och inte tvärtom.

Köp-och-håll strategi med Bitcoin

De flesta personer som tidigare aktivt gjort köp av Bitcoin spenderar eller handlar inte med den utan förvarar sina pengar genom en Bitcoin-plånbok. Till skillnad från klassisk Bitcoin-handel där man vill köpa lågt och sälja dyrt så vill man här hålla i så mycket Bitcoins som möjligt eftersom att man är medveten om max gränsen på 21 miljoner Bitcoins. 

​Teorin bakom köp-och-håll är att Bitcoin en dag ska ligga på kurser från allt mellan 100.000 USD till 1.000.000 USD per BTC och därför vill man inte slösa en enda Satoshi. Man tar heller inte några risker genom onödiga transaktioner eller nya köp.

Bli en affiliate

Du kan marknadsföra Bitcoin-reklam genom att bli en affiliate. De flesta nätverken som pysslar med annonsering av denna typ av reklam betalar ut i Bitcoin. Man tjänar då genom att marknadsföra reklam som t.ex är relaterat med trading eller olika typer av kryptobörser.

Som affiliate kan man marknadsföra via följande kanaler:

 • Banners på sin hemsida
 • Via sökmotorer som Google och Bing​
 • Direktmarknadsföring via email / SMS

Lyckas man få många besökare till sina länkar så kan det generera en hel del pengar. Det får man oftast utbetalt månatligt men ibland även veckovis.

Vanliga Frågor & Svar – FAQ

Hur investerar jag i Bitcoin?

Du kan investera i Bitcoin via flera olika metoder som att handla med Bitcoin, gräva Bitcoin, investera i olika kryptovalutor som Bitcoin eller investera i digitale valutor via en automatisk handelsrobot.

Kan jag tjäna pengar på Bitcoin-grävning?

Ja, det är verkligen möjligt att tjäna pengar på bitcoin grävning men det är väldigt kostsamt att komma igång med. För att säkra en möjlig hedersavkastning så krävs det speciell utrustning som Grafikkort och el som kostar över 15.000kr. Därför har företag som utför bitcoin mining blivit populära.

Vad är hävstångshandel?

Hävstångshandel innebär att man handlar med CFD-kontrakt, det vill säga kontrakt som baserar sig på det värde en tillgång har. Detta är ett sätt att skruva upp köpkraften över 100 gånger.

Är det säkert att handla med Bitcoin?

Generellt sett är handel med Bitcoin helt säker. Det finns dock risk att personers digitala plånböcker kan hackas eller att man ä Gnas ha blivit utsatt för stöld. Man måste alltid skydda sitt konto genom att använda säkra lösenord och se till att man har en sekundär kontroll över sitt konto.