exodus wallet

Exodus Wallet: Så fungerar appen 2024

Att Exodus Wallet skulle bli populärt var aldrig en fråga om saken. Med sitt användarvänliga gränssnitt och nybörjaranpassade mjukvara så bidrar den med att fler människor kan komma igång samt använda sig av kryptovalutor som Bitcoin. Detta är något som uppskattats av gemenskapen och gjort så att de idag är en av de mest nedladdade digitala plånböckerna för Bitcoin-konto – världen över!

I det här inlägget får du lära dig vad en Exodus Wallet är för något och varför många föredrar denna framför andra Bitcoin-plånböcker.

Exodus Crypto Wallet

Exodus Wallet är en bra plånbok för nybörjare som börjar med krypto. Den har enkel navigering, ett intuitivt gränssnitt och hjälpsamma handledningar för att snabbt komma igång med sitt första köp eller handel!

En av de bättre funktionerna med den här appen är att du kan använda den med ett brett utbud av kryptovalutor (och det finns faktiskt en hel del). Du kan till exempel använda dig av Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC), etc. De har gjort ett väldigt bra arbete med att integrera dessa för både transaktioner som bevaring.

Varför ska man använda Exodus Wallet?

Det finns många kryptovalutaplånböcker på marknaden, men Exodus sticker ut eftersom den erbjuder ett antal funktioner som gör handeln enklare. Här kommer några viktiga anledningar:

Ett brett utbud av kryptovalutor

Hos Exodus kan man välja mer än 180 olika kryptovalutor vilket är bra mycket mer än vad som normalt erbjuds vid digitala kryptoplånböcker. De erbjuder dessutom en egen DEX (Decentraliserad Exchange) så att man enkelt kan växla olika kryptovalutor mellan varandra.

Här nedan är några tillgängliga kryptovalutor:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Binance Coin
 • Dogecoin
 • Ripple

Du kan även växla mellan Stablecoins så som:

 • DAI
 • USDC
 • PAX
 • PAXG
 • BUSD
 • USDP
 • TUSD

Det är tillgängligt för de flesta

Tillgängligheten för både Android-användare och de som använder iOS-enheter är fantastisk. De flesta har idag något utav dessa två och de kan njuta av att använda deras app när de vill. Dessutom har de ett intuitivt gränssnitt som gör navigeringen snabb och enkel – du kommer att kunna skicka krypto på nolltid utan några problem eller förseningar tack vare hur användarvänlig den här appen är!

Integrerad kryptobörs

Man kan handla med olika kryptovalutor på Shapeshift-börsen som är integrerad direkt i deras app. En nackdel är att en erfaren handlare snabbt kommer att upptäcka att det inte är lika prisvärt eller bekvämt som vissa andra kryptobörser, men om man är ny eller bara vill utföra handel snabbt så är det perfekt!

En väldigt bra supportavdelning

Exodus Wallet kan vara den enda kryptovalutaplånboken som erbjuder kundsupport dygnet runt. De har ett team av professionella rådgivare som är redo att svara på alla frågor du kan ställa till dem, oavsett om det handlar om hur Exodus fungerar eller vad dina nästa steg bör vara efter att du har skapat ett konto!

Varför de kan erbjuda en support, till skillnad från många andra kryptoplånböcker, är just för att de har en kryptobörs integrerad i deras mjukvara. Oavsett om det är chatt- eller mejl så finns de ofta tillgängliga!

Varför Exodus-appen är en smart investering

Exodus App erbjuder ett enkelt sätt att skicka, ta emot och lagra kryptovaluta. Det är en datorplånbok som kan användas med operativsystemen Windows, Mac och Linux. Exodus App är ett populärt val för dem som letar efter en lättanvänd plånbok med en inbyggd växel.

Exodus App är en smart investering av följande skäl: Exodus App är en smart investering av följande skäl:

 • Teamet bakom Exodus App har en beprövad erfarenhet. VD:n och medgrundaren Daniel Castagnoli var tidigare chefsdesigner på Apple. Teknikchefen och medgrundaren JP Richardson var tidigare informationschef på bitcoin.com 
 • Exodus App har integrationer med ShapeShift och Trezor. Detta innebär att användarna enkelt kan byta mellan olika kryptovalutor i appen. 
 • Exodus App har en vacker design och ett intuitivt användargränssnitt 
 • Exodus App lägger ständigt till nya funktioner och förbättrar den övergripande användarupplevelsen.

Om du letar efter en kryptovalutaplånbok som är lätt att använda och har ett inbyggt utbyte är Exodus App ett bra alternativ. Teamet bakom Exodus App har en beprövad erfarenhet i branschen, och själva appen utvecklas ständigt för att möta användarnas behov. Av dessa skäl är Exodus App en smart investering.

Nackdelar med Exodus Wallet

​Precis som med de mesta finns det även mindre bra egenskaper hos denna digitala kryptoplånbok. De stödjer till exempel inte fiatvalutor vilket innebär att det inte går att växla t.ex BTC mot SEK. Man måste istället växla till en stable coin som t.ex USDT.

Hur säkert är det att använda Exodus Wallet?

Det är ingen hemlighet att krypto är volatilt. Med priser som fluktuerar varje dag kan det vara lätt att förlora sina kryptovalutor, speciellt om man är oerfaren. Dessutom är det viktigt att tänka på att de faktiskt är uppkopplad på nätet, och kan därför aldrig vara säkrare än en kall förvaring som t.ex Trezor eller Ledger.

Trots detta så har Exodus Wallet några säkerhetsfunktioner som är viktiga att påpeka. Man kan t.ex återställa sin plånbok om sin enhet som dator eller mobil skulle gå sönder. Detta kan man göra så länge man har sparat sina 12-säkerhetsord som unikt genererats för sin plånbok när man skapade den.

Man kan också återställa sin plånbok via e-post, eftersom att man vid skapelsen knyter plånboken till en unik e-postadress. Detta är väldigt omdiskuterar bland gemenskapen då bara de kan innebära en säkerhetsrisk, men för många så har denna säkerhetsfunktion varit fördelaktig.

Stöd för hårdvaruplånböcker

Med Exodus Wallet kan du kombinera din online-plånbok med offline eftersom att de stöder hårdvaruplånböcker. De tillåter att vem som helst ska kunna hantera sina digitala tillgångar enkelt och säkert. Dessvärre kan man koppla Trezor för tillfället men med tiden kommer man att kunna installera flera andra märken.

När man har integrerat sin hårdvaruplånbok så innebär det att man kan växla tillgångar mellan Exodus och Trezor. De kryptovalutor man äger ligger säkert, utan någon internetuppkoppling, på sin Trezor. Om du dessutom har flera olika Trezors så kan du koppla in allihopa – utan problem!

Exodus Wallet Steg För Steg

För att skapa och använda Exodus Wallet app så behöver man slutföra några enkla steg. Det tar inte mer än några minuter och är viktigt för att man ska komma igång. Du börjar med att göra följande:

 1. Börja med att ladda ned deras app från deras hemsida. Det är viktigt att man laddar ned det från deras officiella hemsida så att man inte riskerar att ladda ned någon kopia.
 2. När det är nedladdat så följer du instruktionerna för att installera det.
 3. Så fort det är installerat och klart så har du tillgång till tabbar som ”Portfolio”, ”Wallet” och ”Exchange”. Appen är nu installerad och klar för fullständig användning.

Ta emot kryptovaluta

Med Exodus Wallet kan du självklart ta emot kryptovalutor, och det gör du med ett par enkla steg. För att ta emot Bitcoin så klickar du först på ”Wallet” och sedan flicken ”Bitcoin”. Därefter väljer du ”Receive” och då får du fram din mottagaradress. Du ger sedan avsändaren din adress så att du kan mottaga BTC.

Skicka kryptovaluta

På samma vis som när vi tar emot kryptovaluta till Exodus Wallet så kan vi skicka. För att skicka Bitcoin från din plånbok så klickar du på ”Wallet” och sedan fliken ”Bitcoin”. Klicka på ”Send” och fyll i adressen samt antal du vill skicka. Så fort du har klickat på ”Send” igen så skickas dina BTC vidare till mottagaradressen.

Svårare än så är det inte!

Sammanfattning

Exodus Wallet är en av de mest populära kryptoplånböckerna som finns tillgängliga på dator och mobil. Den utmärker sig genom sin enkla design, med superb online support som gör det enkelt för användare att snabbt komma igång utan att behöva ha några förkunskaper om blockkedjeteknik eller grunderna i kryptovalutor! Den enda nackdelen jag fann var när man jämförde med andra mjukvaruplånboksalternativ som Coinomi – som erbjuder anpassade nätverksavgifter beroende på dina preferenser (även om de fortfarande är konfigurerbara) OCH öppen källkod. Om säkerheten är viktigast så kanske detta inte spelar någon roll alls eftersom Exodus erbjuder privata nycklar som lagras lokalt snarare än på distans som många konkurrenter gör.