Ethereumin tulevaisuus

Ethereums logotyp.

Ethereum är näst största kryptovalutan som existerar. Flera tusen bolag har byggt sin teknik på ETH protokollet ERC20. Den tar en större marknadsandel från Bitcoin för varje dag som går och man brukar säga att Bitcoin är dinosaurien och Ethereum är asteroiden. Ethereum har en enorm fördel i jämförelse med Bitcoin och det är möjligheten till att skriva ”smart contract”, dvs. smarta kontrakt.

Det pratas ofta om att kryptovalutor inte tillför ett värde men där har man fel rörande Ethereum. ETH tillför en blockkedjeteknik som andra har byggt sina bolag för och tjänar därför kapital på andras bolag precis som ett moderbolag. Ethereum är därför antaligen det starkaste projektet inom krypto och kan vara starkare än Bitcoin som ännu inte har en stor anpassning av smarta kontrakt även med dess nya implementeringar. Man vet även vem grundanden är för Ethereum vilket gör det till en säkrare lösning än Bitcoin där grundaren kan vara vem som helst även en säkerhetstjänst eller myndighet.

Ethereum är därför en kryptovaluta vi starkt kan lita på inför framtidens decentralizerad teknik
Vi på Bitcoin-Robot.se tillhandahåller automatiserade lösningar för handel på flertalet valutor inklusive Ethereum.

Ethereum Framtid 2022

För ett par år sedan var det en stor uppdatering som hette The Beacon Chain som redan har blivit implementerad. Detta året har vi The Merge som kommer att vara klart efter Juni. Denna uppdatering ser till att användare kan satsa på hela nätverket. Man säger att det här är slutet på mining eftersom att den idag är så pass energikrävande, vilket i sin tur har lett till att institutionella investerare avstår från att investera i kryptovalutan.

Ethereum miljöpåverkan

När uppdateringen ”The Beacon Chain” släpptes så kom det med många förbättringar för Ethereums nätverk som i sin tur bidrog till effekter som är mer ekologiska för miljön. Det är något som man tar i beaktande eftersom att bland annat Bitcoin blivit kritiserat för att vara ett miljöovänligt alternativ. Tack vare detta lägger man nu stor vikt i att optimera kryptovalutor som Ethereum, just för att det ska kunna fortsätta att skalas upp och växa sig större i framtiden.

The Shard Chains uppdatering?

När den andra uppdateringen är klar så kommer man att förbereda den tredje uppdateringen som heter ”The Shard Chains” som planeras att släppas år 2023. Det här är för Ethereums skalbarhet en väldigt betydelsefull uppdatering som kommer att öka transaktionshastigheten och göra användarupplevelsen på webben mycket bättre. Man kommer även att förbättra möjligheten att processera transaktioner samt lagra data, som i sin tur kommer att förbättra hela nätverket markant. Vi pratar en hastighetsökning till 100,000 transaktioner i sekunden istället för den nuvarande hastigheten på 30 transaktioner i sekunden. 

Kommer Ethereum stiga?

Det är inte lätt att förutspå kurspriser inom någon finansiell produkt eller instrument. Man kan dock utgå ifrån att en kryptovaluta som Ethereum har potential att öka i pris, tack vare dess uppgraderingar som förbättrar nätverket så pass mycket som det faktiskt gör. Det vi däremot vet med säkerhet är att kurspriset kommer att stiga och sjunka på daglig basis tills den stänger för dagen, för att sedan öppna på ett nytt pris igen.

Överlag så är kryptovalutamarknaden väldigt volatil och orolig just nu. Det beror till stor del på kriget mellan Ryssland och Ukraina som i sin tur har startat spekulationer om ett eventuellt framtida krig i Europa. Det hade varit förödande på många sätt och vis, så även om priset på Ethereum är tänkt att stiga i takt med tiden så hade ett sådant scenario kunnat dra ner Ethereum samt övriga kryptovalutor till lägre priser. 

Ethereum Köpa Eller Inte?

Eftersom att det idag finns över 4000 olika kryptovalutor så kan det vara svårt att veta om det är köpläge på Ethereum eller inte. Dessutom handlar inte alla denna kryptovalutan i hopp om att bli rika, utan vissa handlar den för att de är användbara på olika sätt. Ett användningsområde är t.ex för att växla vidare till övriga, alternativa kryptovalutor (altcoins) eller för att köpa samlarobjekt som NFT:er.

Det finns dock några anledningar till varför Ethereum kan vara ett sämre köp, och vi har listat dem här nedan:

1. Det finns förbättrade konkurrenter: Vissa av dem sägs vara bättre än Ethereum själva. Även fast det var den första blockkedjan där smarta kontrakt användes, så är den idag inte den enda. Vissa experter påstår att kryptovalutor som EOS och FTM är mycket snabbare och säkrare än Ethereum själva.

2. Det är skapat av en ryss: Trots att grundaren av Ethereum inte ens bor kvar i Ryssland så menar vissa konspirationsteoretiker att den till största del är styrd av den ryska regeringen. De menar på att deras regeringen skulle kunna ha en huvudnyckel till blockkedjan, som i sin tur kan sno alla användares krypto!