10 grunde til, at du bør købe Bitcoins

Frågan om huruvida man bör investera i Bitcoin eller inte har blivit mer diffust på senare år. Efter att kryptovalutan lyckades nå en ATH, dvs. ”all-time high” år 2017 för att sedan krascha igen så är det lätt att klia sig på huvudet om vad som egentligen är rätt. 

Här kan du läsa om tio starka anledningar till varför Bitcoin är ett starkt köp på lång sikt om man kollar till följande indikationer:

Det kommer enbart existera 21 miljoner Bitcoins.

I år grävs det i snitt cirka 144 block per dag där varje block ger en belöning på 6.25 BTC. Det innebär att 900 BTC’s distribueras dagligen tills nästa halvering och om lite drygt 100 år kommer därför det sista blocket att vara framgrävt.

Av denna anledning kan det vara en bra idé att redan nu samla på sig så mycket BTC som möjligt eftersom att det en dag kommer att vara en exlusivitet. 

Du kan läsa mer om Bitcoin mining och hur det fungerar här. 

Det är bara Du som har tillgång till dina Bitcoins.

Om du har en Bitcoin-plånbok där du har blivit tilldelad seeds, dvs. minst tolv unika ord så är det enbart den som har tillgång till orden som äger plånboken. Det innebär också att varken banken eller någon annan myndighet kan konfiskera din kryptovaluta eftersom de inte har tillgång till den. 

Experter spekulerar i kurser över 100.000 dollar.

Detta året (2021) har varit Bitcoins bästa rent kursmässigt eftersom det nått en rekordnivå på 63.000 USD.

Trots en korrektion till 35.000 USD så spekuleras det i kurser långt över 100.000 dollar inom snar framtid eftersom att företag, finansiella instutioner och människor i övrigt fått upp ögonen för kryptovalutan samt investerar flitigt.

Du kan tjäna över 7% årligen på din kryptovaluta med DeFi.

Precis som ränta på banken så kan man nu få ränta på sina Bitcoins genom att låna ut dessa till DeFi-företag. Affärsmodellen ser ut som så att man lånar ut sin kryptovaluta till t.ex Blockfi som i sin tur lånar ut dom vidare. På så sätt tjänar de högre ränta på ditt lån och kan ge tillbaka upp mot 7% årligen direkt till ditt konto

Bitcoin börjar bli en accepterad betalmetod.

Stora Fintech-plattformar som Paypal har valt att investera i Bitcoin men även mindre företag som frisörsalonger, teknikbutiker samt andra verksamheter. Detta skapar en effekt som gör Bitcoin mer intressant och accepterat vilket i sin tur ger större likviditet.

Ju mer kryptovalutor som integreras destå högre kurser kommer att ses framöver eftersom att Bitcoin är baserat på tillgång och förfrågan.

Bitcoin är inte föremål för samma inflation och devalvering som FIAT-valutan.

Som vi tidigare skrev så kommer det enbart att existera 21 miljoner Bitcoins medans banker världen över printar mer och mer pengar som över tid leder till inflation, devalvering och jobbiga tider. Förhoppningen om att Bitcoin samt övriga kryptovalutor kan lösa detta problem är stort bland Bitcoins gemenskap och förtroendet börjar öka eftersom fler börjar inse det här.

Bitcoin är den ledande kryptovalutan.

Det finns idag över fyra tusen kryptovalutor och trots detta så är det inget alternativ som gått om Bitcoin när det kommer till priset. Det är till och med så att resterande kryptovalutor följer med en bra bit både när Bitcoin stiger samt går ned. 

Bitcoin är ett perfekt alternativ till guld.

Eftersom att vi nu för tiden lever i en digital värld och guld varit ett populärt alternativ för investering så är Bitcoin en stark utmanare. Anledningen till detta är för att Bitcoin till skillnad från guld inte väger något till skillnad från guld som väger massor. Du kan alltså transportera hur mycket kryptovaluta som helst medan guld inte är lika lätt att transportera.

Det är också lättare att betala med Bitcoin eftersom att det är mer accepterat än att betala med guld. Går du t.ex till en restaurang eller ett hotell så är sannolikheten större att de tar BTC i betalning än en liten guldtacka.

Som vi tidigare tog upp så kan fiatvaluta bli konfiskerat av din bank men så är det även med guld. Eftersom att Bitcoin inte är fysiskt och är låst till dina seeds så går det heller inte att konfiskera Bitcoin.

Du kan enkelt växla Bitcoin till Svenska kronor i en bankomat.

Om du har ett konto hos en exchange som Binance så kan du ansöka om ett Visa-kort där du enkelt kan flytta kryptovaluta från ditt spot-konto till ditt kort-konto. Du kan sedan använda ditt Binance-kort i en affär eller ta ut pengar i en bankomat mot en växlingsavgift. 

Du kan köpa och sälja Bitcoin mot andra kryptovalutor på en exchange.

Om du äger Bitcoins och får nys om en annan kryptovaluta som trendar eller ska trenda så kanske du vill ta del av den potentiella uppgången. Detta är möjligt genom att använda en exchange som du föredrar, men vi rekommenderar alltid Binance eller Coinbase för detta ändamål då det har stor likviditet. 

För att ge ett exempel på detta så hade en investering den 1 Januari 2021 på 1000 dollar av kryptovalutan Dogecoin varit värd 121.000 dollar den 5 Maj 2021. 

Om du också vill prova lyckan med Bitcoin så kan du testa automatisk handel med Cryptosoft.