Cash FX bluff

Varning för Cash FX Group: Varför det är en bluff och hur man skyddar sig 2024

Cash FX (även känt som CashFX) är ett pyramidspel som många anser vara bluff. Även om de lovar höga avkastningar, finns det många skäl till varför investerare bör undvika att investera i Cash FX. I denna artikel kommer vi att undersöka Cash FX och förklara varför det är en bluff och vad nackdelarna är med att använda det. Vi kommer även att jämföra Cash FX med andra pyramidspel och MLM och ge tips för att undvika att bli lurad.

Vad är Cash FX Group?

Cash FX är ett företag som erbjuder investeringar i valutamarknaden. De har sin bas i Panama och har funnits sedan 2019. Deras affärsmodell är baserad på multilevel marketing, eller MLM, som gör att de kan erbjuda investerare att investera i valutamarknaden utan att behöva gå igenom en bank eller investeringsfirma.

Cash FX lovar att de kan ge investerare höga avkastningar på investeringar, men det finns många problem med deras affärsmodell som gör att det inte är säkert att investera i dem. Många tidigare CashFX användare har istället valt att gå till en meriterad handelsrobot som TA Algo, som har ett bevisat track record 5 år tillbaka.

Varför Cash FX är en bluff

Cash FX är ett pyramid- och Ponzi-program som utnyttjar människors oförstånd för att skapa förmögenhet för sina operatörer. Det är ett Multi-Level-Marketing (MLM) program som säljer medlemskap utan någon produkt. Systemet är utformad för att samla in pengar från användare och möjligen betala ut vinster genom att använda nya kunders insättningar.

Cash FX har många problem som gör att investerare bör undvika att investera i dem. Det finns många skäl som visar att de inte kan leverera på sina löften och att de inte är en säker investering.

Om man kollar på deras trustpilot så hittar man recensioner från användare som bland annat skriver så här:

UNDVIK UNDVIK UNDVIK

Allt började bra. Jag fick bra avkastning men nu vill jag ta ut lite pengar det är en annan historia. Jag har väntat i över 8 månader på att ett uttag ska slutföras. Fortsätt bli lurad med olika ursäkter.

Datum för erfarenhet: 26 april 2023

En annan användare skriver att man gjort en investering i hopp om att få bra avkastning, men fick inte ut sina pengar:

Jag gjorde en ärlig investering med Cash FX

Jag gjorde en ärlig investering med hopp om att få en bra avkastning. Vad fel jag hade. Lampan tändes för mig för ett par månader sedan när jag läste att cfx inte uppfyller någons begäran om betalningar. För över en månad sedan bad jag om fullständig betalning av mina pengar, men ingenting har hänt sedan dess. På deras hemsida står det att uttag av medel bör ta cirka 3 dagar. Jag skickade ett meddelande till supporten, men jag fick inget svar, vilket inte är förvånande. Undvik att hamna i denna con. Spendera dina pengar någon annanstans som Octag-onone-Corp. C oM de betalar snabbt utan stress.

Datum för erfarenhet: 19 april 2023

Förutom dessa två recensioner så hittar man över 70 sidor med negativa recensioner från verifierade användare.

Grundaren och VD för CashFx Group

Huascar Lopez är grundare och VD för det påstådda bluffföretaget CashFx Group. Han har en bakgrund i finansiella tjänster och han har lång erfarenhet av att arbeta med investeringar och handel. Lopez har ett stort nätverk inom branschen och har gjort sej namnet genom att försöka skapa ett robust investeringssystem som skulle ge investerare hög avkastning. Företaget har dock väckt en hel del uppmärksamhet eftersom de har anklagats för att vara ett pyramidspel och en bluff. Lopez har också anklagats för att vara orsaken till det finansiella bakslag som företaget har mött, och detta har ledt till att hans trovärdighet som ledare har ifrågasatts. Trots kritiken är Lopez fortfarande aktiv som ledare för CashFx Group och påstår att han ska göra sitt yttersta för att säkerställa att investerare får de avkastningar de är berättigade till, vilket inte visat sig vara sant.

Hur fungerar Cash FX Group?

I Cash FX är syftet att locka in nya investerare för att betala ut vinster till befintliga investerare. Detta är ett system som inte genererar någon ekonomisk aktivitet och som saknar inkomster. Alla insättningar gör att systemet kan fortsätta att fungera en stund, men faller sedan samman när det inte finns nya investerare att ta emot.

Till skillnad från TA Algo som är fullt automatiserad så är istället CashFX kontrollerad, dvs. att ägarna har möjlighet att påverka kundernas prestation.

Är det ett bedrägeri?

Det finns många olika åsikter om om Cash FX Group är ett bedrägeri eller inte. Vissa anser att plattformen är legitim och erbjuder möjligheter att tjäna pengar genom valutahandel, medan andra anser att plattformen är en form av pyramidspel eller investeringsbedrägeri.

Det finns många anledningar att vara oroad över Cash FX Group, en av de mest omtalade valutahandelsplattformarna på marknaden. Här är ett urval av de röda flaggorna som har dykt upp:

 • 25 globala bedrägerivarningar från regulatoriska myndigheter, och räkningen fortsätter.
 • Det finns ingen verifierbar bevisning på att kontoret i Panama faktiskt existerar.
 • EverFX förnekar ständigt eventuell relation med Cash FX Group.
 • Det finns ingen verifierbart bevis på att handel har existerat eller någonsin existerat för att producera de angivna avkastningarna.
 • Falska ”expert traders” har setts reklamera för plattformen.
 • Respekterade journalister har publicerat artiklar som hävdar att Cash FX Group är en Ponzi-schema.

Även Finansinspektion (Fi) har varnat om Cash FX Group.

Hur kan man skydda sig mot bedrägerier inom valutahandel?

Det finns några saker som man kan göra för att skydda sig mot bedrägerier inom valutahandel:

 • Var noga med att undersöka olika valutahandelsplattformar noga innan du väljer en att handla med
 • Ta kontakt med en finansiell rådgivare eller annan professionell innan du investerar i en valutahandelsplattform
 • Var noga med att inte investera mer pengar än du har råd att förlora, och handla ansvarsfullt
 • Var uppmärksam på tecken på bedrägeri, som t.ex. oväntade vinster eller press på att investera mer pengar

Skydda dig själv och din familj

Om du garanterat vill förlora dina pengar så kan du gå med i CFX. För att skydda dina nära och kära så bör du inte rekrytera dina vänner och familj för att gå med i CFX i din downline så att de också förlorar sina pengar. Om du inte vill bli lurad och ha goda relationer med vänner och familj då ska du absolut inte gå med i CFX.

CFX har en lång historia av att ha varit inblandade i liknande bedrägerier genom åren och de få bedragarna i toppen av pyramiden är de enda som kommer att bli rika på bekostnad av resten.

Nackdelar med Cash FX:

 • Majoriteten av alla användare förlorar sina pengar eller blir nekade uttag.
 • Det finns inga kloka regleringar eller garantier.
 • Det kan finnas avgifter för att använda plattformen eller för vissa transaktioner

Jämförelsetabell

Jämförelse mellan Cash FX och andra valutahandelsplattformar:

PlattformFördelarNackdelar
TA AlgoEnkel att använda. Plattform med utbildningsmaterial tillgängligt för nybörjare. Bevisat track record 8 år tillbaka.Risker med valutahandel, ingen garanti för framgång, avgifter kan förekomma
Cash FXInga fördelar hittade.Ett bedrägligt pyramidspel där användare förlorat sina besparingar.
EaconomyMöjlighet att handla med en mängd olika valutor och finansiella instrumentRisker med valutahandel, ingen garanti för framgång, väldigt dyr medlemsavgift

Observera att ovanstående jämförelse är generell och att fördelar och nackdelar kan variera mellan olika plattformar. Det är viktigt att man undersöker olika plattformar noga innan man väljer en att handla med.

HandelsrobotVad vi tyckerInformation för produktenSkapa konto
TA algo

TA algo

Handla på börsen automatiskt

Med över 4000 kunder & över 422% i avkastning under perioden 2018-2023 är vi utan tvekan Sveriges mest pålitliga och välkända valutarobot.

 • Fullt automatisk handel
 • Verifierade resultat
 • Avkastning i både upp och nedgång
 • Lättanvänd för småsparare

Handel med TA Algo är helt gratis för dig som kund.

Öppna konto

Vanliga Frågor & Svar – FAQ


Kan jag investera i Cash FX?

Nej, det är inte rekommenderat att investera i Cash FX. Det är ett oreglerat företag som inte är auktoriserat eller licensierat av någon finansinspektion. De har ingen säkerhetsfond eller garanti, så det är inte säkert att investera i dem.


Är Cash FX en bluff?

Ja, Cash FX är en 100% bluff. Det är ett Ponzi-program som inte gör någon verklig ekonomisk aktivitet och som inte kommer att skapa ett ekonomiskt avkastning för investerare. Systemet kommer att falla sönder snabbare än väntat, vilket kommer att göra att alla investerare förlorar sina pengar.


Vad är Cash FX?

Cash FX fungerar genom att locka in nya investerare för att betala ut vinster till befintliga investerare. Systemet har inte några inkomster och kommer att falla sönder om det inte finns nya investerare att ta emot.


Vad kan jag göra för att skydda mig själv från Cash FX?

För att skydda sig själv från att investera i Cash FX är det viktigt att undvika att investera i det helt. Det finns inget sätt att garantera att du kommer att få tillbaka dina pengar om du investerar i Cash FX, så det är bäst att undvika det helt.


Vem ligger bakom CashFX?

Huascar Lopez är grundare och VD för det påstådda bluffföretaget CashFx Group. Han har en bakgrund i finansiella tjänster och har lång erfarenhet av att arbeta med investeringar och handel.