Så här får man fram en förmånlig och säker BTC SEK kurs!

Det finns flertalet alternativ och då pratar vi inte om Avanza. Avanzas certifikat är ibland missvisande för bitcoins reella kurs. Man bör istället se sig som efter svenska kryptobörsar så som Trijo www.trijo.co eller utländska börsar så som Binance www.binance.com


Det är viktigt att hålla sig uppdaterad från en säker källa och med säker menar vi en likvid källa specialiserad på handel med kryptovalutor. Vi på Bitcoin robot väljer nästintill alltid att använda oss av utländska aktörer då dem oftast har bättre likviditet och bättre orderdjup än svenska bitcoin börsar.

Hur gör man för att läsa av BTC SEK?

Man bör ta i beaktning när man ser på priset i Svenska kronor i jämförelse med Bitcoin att det även kan vara den svenska kronan som går upp och ner. Även om den Svenska kronan är betydligt mindre volatil än kryptovalutor.

När man läser av ett valuta par så som BTC/SEK bör man förstå två saker:

​1. Det är alltid det förstnämnda valutan som man köper för den sistnämnda, av denna anledning när man ser BTC/SEK köper du alltså Bitcoin för Svensk krona. När vi däremot vänder på paret SEK/BTC så köper du Svensk Krona för Bitcoin

​2. Om du använder dig av certifikat eller CFD produkter finns det ofta även möjlighet att tjäna på nedgången av en valuta och därför finns det båda köp och sälj alternativ. Om du Säljer betyder det att du placerar en order som spekulerar på nedgång av det förstnämnda paret. Det betyder att om du placerar en Sälj på BTC/SEK tjänar du på om Kronan blir starkare mot Bitcoin och går minus på din affär om marknaden rör sig i motsatt riktning. Fördelen med ett CFD kontrakt är att du alltid kan stänga din position när som helst då köparen ofta är mäkleriet själv, en såkallad ”market maker”.

​När man handlar med en CFD på BTC/SEK bör man ta i beaktning att använda en låg hävstång då detta är den stora anledningen att dem flesta förlorar kapital på CFD handel med Bitcoin.

​Bitcoin kan röra sig väldigt snabbt och volatilt och därför vid en hävstång på 10 gånger kan en 4 procentig rörelse snabbt bli 40 procent så det gäller att använda stop loss och take profit när du handlar med BTC/SEK.